Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ABS на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за ABS на 156

След 1 седмица каране със стържещ диска се оказа, че ми стърже задния диск с накладките. От днес обаче ми светна удивителната на таблото с датчика за ABS-a, с това спря да отчита и километража, оборотомера работи. Датчика за накладките не свети. Защо така се получава ?

Защото в студа е притегнало съвсем и задържа колелото, но може и друг проблем да има.Провери захранването на АВS-а и направи една диагностика.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Raphael Покажи съобщение
      След 1 седмица каране със стържещ диска се оказа, че ми стърже задния диск с накладките. От днес обаче ми светна удивителната на таблото с датчика за ABS-a, с това спря да отчита и километража, оборотомера работи. Датчика за накладките не свети. Защо така се получава ?
      И аз съм имал пшодобен проблем и се оказа изгоряла централа.Взех цяла помпа и ми излезе 30лв. целият ремонт(сам я сменях) не е трудно!
      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
      Продавам Алфи на части!

Comment

Накладки - следи се само предна лява
        Last edited by tonov; d.m.y г., 19:28.
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Може и от студа да е, но защо блокира километража ?

Comment

защото взима информация от АБС-а
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
            sigpic

Comment

А изключваме проблема да е от диска и накладките ? Ако се смени дали ще се оправи ?

Comment

А изключваме проблема да е от диска и накладките ? Ако се смени дали ще се оправи ?
                ДИАГНОСТИКА
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

свали гумата и виж .Може да има някава механична повреда която да е видима ако не на диагностика
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                  sigpic

Comment

Възможно ли е заради задната гума да го прави това ? Също така колата като е студена е наред не свети, но като мине 10км светва.

Comment

Възможно ли е заради задната гума да го прави това ? Също така колата като е студена е наред не свети, но като мине 10км светва.
                      Пост номер 8 и да спрем гадаенето
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

...................................... Също така колата като е студена е наред не свети, но като мине 10км светва.
                        Да беше почнал с това.
                        Проблемът ти е почти 90% сигурно вътре в централата на ABS-са.Има едни крачета на платката,където спойките се пукат и се получава точно като при теб,защото от тях идва захранването.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                        X